tirsdag 28. september 2010

Tips etterlyses!!!!

Vi vet dere er mange der ute som har vært i Barcelona. Vi savner en flom av tips på bloggen, kom igjen kjør på overless oss med forslag om ting å se, spise og gjøre.

Kjenner jeg undertegnede rett kommer vi til å sette av en dag til å "gå oss bort" og oppdage noen små perler selv, men til de nesten planlagte dagene ønsker vi oss forslag fra globetrottere.

9 kommentarer:

 1. Tips 1: det moderne museum. Kan være noen veldig morsomme utstillinger der! Og det ligger i et veldig koselig område med litt færre turister og noen hyggelige utecafeer. Ikke langt fra Rambla'n egentlig (litt høyt oppe.

  tips 2: Kjøp Gatelangs i Barcelona. Der står det mange tips og kartene gjør det lett å finne fram og holde oversikt.

  Tips 3: Nederst i Rambla'n når du kommer fra placa de catalunja ligger det en åpen plass med mange cafeer. Vi var og spiste på en av dem og det var helt nydelig!

  Tips 4: små gater med små morsomme butikker og små cafeer med tapas i området rundt Sta Maria Del Pi på venstre side av Ramblan når du kommer ovenfra.

  Tips 5: Ikke spis på noen cafeer i selve ramblan. Det jeg har smakt har vært dyrt og vondt.

  Tips 6: Gå tur langs havna. Nydelig! Og gangavstand fra der dere skal bo. Hvis dere kan ta bane med alle vognene kan dere ta den til Barcelonetta og gå tur langs stranda der. Mange cafeer og veldig fint. OG ikke langt fra der dere bor (så ingen grunn til å ta banen egentlig, det tar vel 20 min å gå)

  Hilsen Margrete :)
  (snille søstra til annapanna)

  SvarSlett
 2. hei! her er noen reisetips fra en ung jente som liker litt av alt.. føler dette er ting dere MÅ få med dere.. nyt herlige byen :)

  1.dere burde ta turen å se park guell! nydelig park med arkitektur fra gaudi. masse koselige stder og sitte og herlig utsikt!

  2.la sagrada familia,en fantastisk kirke man må få med seg. helt enormt!!

  3.the magic fountain, kjemoefin fontene med lys og musikk til

  4. stranden

  5. la rambla, herlig folkeliv, turister matmarket og generelt en av hovedgatene. pass på lommeboka!! min veske ble raspet opp med kniv og mistet altselv om jeg hadde den igjen å passet godt på! de er proffe!!!!

  ellers bare søke rundt på nett, dali museet, picasso museet og generelt andre bygninger av gaudi er veldig barcelona for meg! og shopping så klart!!!

  SvarSlett
 3. Tips fra mor:
  1. I Aviguda deÀngel, paralellgate til Rambla, er det en liten plass omtrent der den krysser Carrer de la Canuda. Fin takrestaurant der. Og en liten men innholdsrik sokkebutikk! På skrå over sokkebutikken en spesiell klesbutikk som kan fenge dere to toror jeg!
  2. Plaza del Pi, ved kirka st.Maria del Pi. Der er det flere gode restauranter.
  3. Bak kirka St.Maria del Mar, passeig del Born. Veldig trivelig cafe del Born. Pluss et par morsomme butikker.
  3. Gå derfra ned mot havet, tror det blir carrer de Montcada, to kvartal og dere kommer til en liten plaza (Olles?) Der er det et par greie tapasrest. Men vær obs på at røykeloven ikke er helt innført over alt!!(Tror det ble røyka inne på cafe del born) men det merker dere jo...
  4. Herfra kan dere rusle videre ned mot havet . . . og skrive kort til mor på en strandkafè

  SvarSlett
 4. Jeg og Tom Arne likte i allefall denne restauranten - Petit Polo: http://bit.ly/9q5lT1 / http://thingsyoushoulddo.com/what-to-do/dining/barcelonas-do-it-yourself-beer-garden
  Ligger ikke langt unna hotellet deres.

  Styr unna Ramblaen. Består stort sett av turister, tjuver og overprisa restauranter. 12€ for en cola.... Smågatene har mange koselige butikker, og er verd flere besøk.

  Placa de Sant Felip Neri anbefales på det sterkeste:
  http://www.ivebeenthere.co.uk/tips/809
  http://bit.ly/ag4hiB (Kart)

  Stranda er også verd ett besøk. I allefall om temperaturen er bra. Mange selgere og orginaler, men likevel:)

  SvarSlett
 5. Takker og bukker for flotte tips :)
  Kom gjerne med flere!

  SvarSlett
 6. mamma maria igjen1. oktober 2010 kl. 01:19

  Tivoliet oppe på høyden Tibidabo er virkelig verd et besøk selv om dere bare skal rusle og se. Fantastisk utsikt utover byen!! Og spekulative karuseller og baner høyt over byen. Men ikke ta dem! Det var en dødsulykke der oppe i sommer hørte jeg nettopp fra en kollega! Det er kafeer der oppe. Det er kanskje vanskelig med taubanen og barnevogn. Og det er kanskje stengt for sesongen. Anbefaler og undersøke før en event tur dit opp.

  SvarSlett
 7. Bare så jeg husker det: Shopping-guide http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/shopping/girls-shopping-guide.html

  SvarSlett
 8. Pass dere for "nellikdamene" som herjer spesiellt på Catalunya parken øverst ved la ramblaen!!!
  Gå smågatene på høyreside av La Rambla (når du går nedover fra catalunya= og ikke de gatene inn til høyre. Vi har vært der for 4 gang nå og jammen havnet vi midt i horestrøket -ukoselig!!!

  Bær sekkene på magen på kvelden!!

  Barcelona er en herlig by, vi skal dit igjen nå i november. Ligger på Barcels sants, herlig hotel :)

  GOD TUR!!

  SvarSlett
 9. Jeg anbefaler å styre unna Ramblaen - det er mer enn nok annet som er mye triveligere! Gå fra Placa de Catalunya og gjennom det gotiske kvarter, besøk bydelen l'Eixample (god plass), ta en tur i Gaudis "La Pedrera" (må nok bære barna i bæresele). Sightseeingbussene som går fra Placa de Catalunya er absolutt å anbefale, men helst hvis man kan sitte på toppen.
  Området ved havnen/stranden er også veldig hyggelig.
  Det finnes uærlige sjeler i enhver storby, så det å passe på verdisakene sine gjelder også.
  Sist men ikke minst - husk gode sko!

  SvarSlett